Ovčija musaka sa krompir pireom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
558
888
26/11/2019
"Reći ćemo vam samo dve reči, ali smo sigurni da ćete nas razumeti - sjajna je"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir u posoljenoj vodi, oljuštimo ga i provučemo kroz presu za krompir ili secko.

U odvojenoj posudi dinstamo luk u maslacu. Dodajemi na kocke isečeno meso i pržimo dok ne omekša.

Kada je meso omekšalo dodajemo paradajz pire i začine po ukusu.

Sklanjamo sa vatre i ostavljamo sa strane.

Samleven krompir dinstamo u maslacu, stavljamo mleko i žumance, a belance umućeno u sneg dodajemo na kraju.

U posudu sipamo meso, pokrivamo krompir pireom i posipamo kačkavaljem. Pečemo dok se ne zarumeni.

Jelo ide uz svežu zelenu salatu kao garnirung.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar