Način pripreme
Uključila sam Instant Pot + air fryer na funkciju sauté i dodala sam masnoću. Dok se zagreva, što se brzo dešava, uvaljala sam pileće batake u so, čubar i malo aleve paprike /ovde možete dodati i crni biber, ali zbog dece ja ne koristim/.
Stavila sam ih u posudu i zatvorila sa obe strane. Okrenula sam ih po 2 puta sa obe strane, dok ne dobiju prijatnu boju. Kada su bataci već uhvatili boju, vadim ih iz posude i direktno u zagrejanu masnoću sipam sitno iseckani luk.
Nakon 2-3 minutice u njega dodajem i sve čenove belog luka. Nakon još 2 minute sipam belo vino. Ponovo dodajem batake i posipam sa još čubra, estragona i iseckanog svežeg peršuna.
Dodajem vodu i stavljampoklopac za kuvanje u air fryer-u. Pečem na190 stepeni 20 minuta.
Za to vreme pravim i krompir pire. Neoguljeni krompir sam stavila u posoljenu vodu, uključila sam ekspres lonac na 7 minuta. Ostavila sam na 5 minuta samo da spadne pritisak, a zatim sam ga ručno ispustila.
Ogulila sam, izgnječila krompir, a u njega sam dodala mleko (da se dobije kremasta konzistencija) so i čubar,
Servirala sam tako što su batak i beli luk na podlozi od krompir pirea.
Pile sa belim lukom i krompir pireom u Instant Potu je gotovo.