Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Ovčija musaka sa krompir pireom

Ovčija musaka sa krompir pireom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Ovčija musaka sa krompir pireom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Reći ćemo vam samo dve reči, ali smo sigurni da ćete nas razumeti - sjajna je"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1/2 kg
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1/2 kg
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir u posoljenoj vodi, oljuštimo ga i provučemo kroz presu za krompir ili secko.

U odvojenoj posudi dinstamo luk u maslacu. Dodajemi na kocke isečeno meso i pržimo dok ne omekša.

Kada je meso omekšalo dodajemo paradajz pire i začine po ukusu.

Sklanjamo sa vatre i ostavljamo sa strane.

Samleven krompir dinstamo u maslacu, stavljamo mleko i žumance, a belance umućeno u sneg dodajemo na kraju.

U posudu sipamo meso, pokrivamo krompir pireom i posipamo kačkavaljem. Pečemo dok se ne zarumeni.

Jelo ide uz svežu zelenu salatu kao garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: