Sipa sa sosom od paradajza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8596
3
06/01/2019
"Niste do sad spremali sipu - evo dobre prilike da je napravite "
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sipa - 600 g, male sipe
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šaragrepa - 1 komad
  • paprika - 1 zelena
  • sirće - 1/2 šolje
  • beli luk - 10 čenova
  • so
  • biber - po ukusu
  • beli biber
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 2 velika
  • menta - 1 kašika, listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro operite sipe i očistite ih, odstranjujući tanke membrane sa glave i rascepite oči - na taj način izlazi mastilo iz sipe.

Stavite sipe u šerpu, prelijte sirćetom i dodajte zrna crnog i belog bibera, nekoliko istucanih čenova belog luka i malo soli. Poklopite i ostavite da se kuvaju, dok potpuno ne omekšaju na tihoj vatri. Nakon toga isecite sipe na parčiće veličine oko 1 centimetar.

Zagrejte masnoću u širokom tiganju i zapržite iseckan luk, praziluk i beli luk. Dodajte isečene šargarepe i papriku, a nakon što omekšaju blago - i očišćen i na sitno isečen paradajz. Spustite lovorove listove i ostavite sos da vri dok se ne raskuva.

Dodajte sipu zajedno sa tečnošću u kojoj se kuvala. Ostavite jelo da se kuva oko 7 minuta i začinite solju, mlevenim biberom i belim biberom.

Servirajte sipu sa sosom od paradajza sa garnirungom od salate i posutu listovima mente.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar