Način pripreme
U posudu sipajte mlako mleko, stavite šećer i izlomljen kvasac. Promešajte i ostavite da se kvasac akivira.
U drugu posudu pomešajte so, prašak za pecivo i 7 supenih kašika brašna. U kvasac dodajte ulje, jaja i promešajte.
U tečne sastojke dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo i promešajte dok se sastojci ne pomešaju.
Napravite udubljenje u preostalom brašnu i sipajte smesu. Počnite da mesite, dok ne dobijte glatko testo koje se ne lepi. Stavite testo u namazanu posudu i pokrjte. Sačekajte da se udvostruči.
Stavite testo na brašnom posutu radnu površinu i rukama oblikujte veliku pravougaonik. Namažite maslacem i pospite iseckanim maslinama. Uvijte u rolat i isecite po dužini na dva dela.
Uvijte, u oblik puža i stavite u namazan i brašnom posut pleh. Ja sam koristila široku i duboku šerpu. Pomešajte žumanca sa mlekom i namažite. Pospite semenkama i pokrijte folijom ili poklopcem.
Ostavite ponovo da narasta. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Od ovog testa možete pripremiti razne vrste doručaka, i kod njih nije potrebno da narastaju drugi put.