Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina po receptu Džejmija Olivera

Svinjetina po receptu Džejmija Olivera

Miss TastyMiss Tasty
Inovator
134736
Svinjetina po receptu Džejmija Olivera2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Otkrili smo tajnu neodoljive i ukusne svinjetine po receptu Džejmija Olivera - s ponosom je delimo s vama"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 400 g, bon file
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • breskve - 1, kompot
  • ruzmarin - stručak, svež
  • so - po ukusu
  • biber - za pospianje
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite svinjsko meso s malo soli i pospite maslinovim uljem.

Zagrejte tiganj i meso ispecite sa obe strane. Izvadite i ostavite meso da odmori.

Beli luk usitnite u presi za beli luk i prepržite ga na malo maslinovog ulja u istom tiganju. Dodajte nekoliko komada breskvi, oceđenih od soka iz kompota i ruzmarin.

Nakon što se nekoliko minuta preprže do zlatkaste boje, u tiganj vratite meso, zalijte alkoholom i flambirajte, tako što zapalite šibicu.

Rasecite meso i poređajte ga u tanjire, odozgo stavite komade brskve.

Ukrasite stručkom ruzmarina.

Pospite biberom kako bi se otklinili ukusi pečene svinjetine.

Ova svinjetina po receptu Džejmija Olivera se dobro slaže sa crvenim vinom.

Savršen recept za pečenu svinjetinu u tiganju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: