Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Marinirane sečene paradajz-paprike

Marinirane sečene paradajz-paprike

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Marinirane sečene paradajz-paprike
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
28/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Recept je jasan,ali drugo nas brine - kako ćete izdržati celih deset dana, dok turšija ne bude gotova"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 2 kg, crvene
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 vezica
  • karfiol - 1 glavica
  • marinada za 1 teglu od 3 litra
  • morska so - 3 supene kašike
  • šećer - 8 supenih kašika
  • sirće - 200 ml od 6 %
  • aspirin - 5 komada
  • biber - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike se operu, očiste se od semenki i naseku se na komade u veliku tepsiju. Oguljene šargarepe se iseku na kolutiće.

Celer se krupno iseče, a karfiol se razdeli na cvetiće. Svo povrće se promeša da se dobro sjedini.

Na dno tegle od 3 litre se sipa 5 aspirina, izdrobljenih u prah. Dodaju se ravne kašike soli, šećera, sirćeta od 6% i zrnca bibera.

Marinada se promeša kašikom i puni se tegla sa isečenim i pomešanim povrćem.

Doliva se hladna voda gore do ruba tegle i zatvori se poklopcem. Nakon 8-10 dana se okreće jednom dnevno, ostavljena je na tamnom i hladnom mestu. Nakon tog perioda imaćete ukusne i hrskave paradajz-paprike za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: