Vazdušaste palačinke

28/11/2019
"Toliko lagane, tooliko nežne, da nećete osetiti kako ćete bukvalno pojesti tuce "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano570
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 420 g, gusto, punomasno
  • voda - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada, velika
  • brašno - 190 g, dok ne dobijemo potrebnu gustinu
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, puna
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • maslac - ili ulje za pečenje i premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa prstohvatom soli i šećera. Ako želite da bude slan ukus, stavite još malo soli, ako želite šećer - stavite više šećera i neutralno - ostavite kako je u receptu.

Promešajte kiselo mleko sa vodom i sipajte u jaja.

Prosejte u smesu brašno u delovima zajedno sa praškom za pecivo i mutite žicom da se ne stvore grudvice.

Treba da dobijete smesu, malo gušću od one za obične palačinke, da liči na testo za kolač.

Pecite mekane vazdušaste palačinke u namazan pleh sa dnom koje se ne lepi, ugrejan na umerenoj vatri.

Nakon što izvadite palačinke po želji, namažite maslacem i ponovo namažite tiganj za sledeću.

Budu veoma mekane i nežne, užitak za čula.

Možete jesti ove palačinke sa slatkim ili slanim nadevom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar