Domaća kuvana salama

29/11/2019
"Salama treba uvek da bude pri ruci - bilo za meze, bilo za sendvič, naročito kada je domaća "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, smesa
  • luk - 1 kašičica, u prahu
  • beli luk - 1 kašičica. u prahu
  • suvi - 1 kašičica, peršun
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • pistaći - 1 šaka
  • pršuta - 100 g, Hamon
  • aleva paprika - za očuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavite u veliku činiju. Hamon sitno iseckajte. I njega stavite zajedno sa jajima, pistaćima i svim začinima. Lepo umesite mleveno meso da se dobije fina smesa.

Uzmite veće parče streč folije i stavite mleveno meso unutra. Zamotajte i obrazujte oblik salame. Stavite u frižider da odstoji pola sata. Uzmite parče aluminijumske folije, stavite salamu unutra i ponovo lepo zamotajte (kao bombonu).

U ekspres lonac nalijte 200 ml vode i stavite posudicu za kuvanje na pari, a u nju stavite salamu. Zatvorite i kuvajte 25 minuta. Izvadite, otvorite i ostavite da se ohladi. Gotovu kuvanu domaću salamu stavite u frižider na jednu noć.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar