Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Domaća kuvana slanina

Domaća kuvana slanina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaća kuvana slanina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Meze za dušu - ništa ne može da se poredi sa domaćom slaninicom s malo crnog vina ili odležalom rakijom"

Potrebni sastojci

  • slanina - za teglu od tri litra
  • voda - 1 litar
  • so - 1 kg, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo slaninu i isečemo je na parčiće po želji.

U dubokoj posudi stavljamo vodu i krupnu so na ringlu. Ostavljamo tako da provri voda.

Nakon što je provrela uzimamo svako parče slanine i stavljamo u vodu. Prvo sa strane kože držimo oko 2-3 minuta, nakon čega okrećemo s druge strane. Tako pripremamo sve parčiće.

Ostavljamo sa strane da se ohlade - kako salamura, tako i slanina. Procedimo salamuru pomoću gaze.

Poređamo parčiće u teglu od tri litra i prelivamo ih proceđenom salamurom.

Najkasnije je nakon nedelju dana spremna za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

kopriva
kopriva
svidja mi se sapunjara
14.10.2021 18:57