Bečke šnicle

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Bečke šnicle
Fotografije: Vanya Stoicheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Klasičan i prefinjen ukus, krhko, sočno i tačno !"

Potrebni sastojci

  • teleći file - 600 g, teleći biftek
  • so
  • brašno - oko 100 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - oko 150 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite teleći biftek na 4 dela - po 150 g svaki. Svaki file istucajte između listova aluminijumske folije do debljine od 4 do 6 mm. Po površinii fileta napravite proreze pomoću oštrog noža.

Uvaljajte filete prvo u brašno, istresite od viška, nakon toga u umućena jaja i na kraju - u prezle.

Zagrejte oko 2 cm ulja u tiganju i ispržite šnicle sa obe strane. S vremena na vreme rastresite tiganj tokom prženja, da može masnoća da prelije šnicle.

Ocedite gotove bečke šnicle na kuhinjskom ubrusu i servirajte ih odmah sa svežim povrćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: