Način pripreme
Tunjevina se usitni. Odaberite konzervu bez sosova ili ulja ako ćete koristiti majonez.
Iseku se krastavčići - po dužini na četiri i nakon toga na sitno. Ako ste ljubitelj kiselijeg, odaberite kisele krastavčiće.
Odvoje se dve masline za dekoraciju, a ostale se iseku na krugove i zeleniš - na sitno.
Sve se pomeša. Ovde se u salatu sa tunjevinom dodaje majonez ko želi. Oformite i dekorišite riblju salatu sa rasečenim maslinama koje ste sačuvali.
Zdrava ishrana podrazumeva pažljivu upotrebu soli. Ne začinjavajte vitaminsku salatu pre nego što probate! Žena mi sve to ponavlja.
I u ribi, i u maslinama i u krastavčićima ima soli...
Ova salata sa tunjevinom na naš način je korisna jer je sa domaćim peršunom, mirođijom, lukom i sterilisanim krastavčićima iz sopstvene proizvodnje.
Količina koja se dobija je dovoljna za dva tanjira.