Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas sa crnim pasuljem i mlevenim mesom

Fahitas sa crnim pasuljem i mlevenim mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fahitas sa crnim pasuljem i mlevenim mesom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako ste ljubitelji pikantne hrane i meksičke kuhinje, iznenadićemo vas lepim fahitasom sa crnim pasuljem i mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • crni pasulj - 90 g
  • mleveno meso - 400 - 450 g
  • luk - 1 srednja glavica
  • paradajz - 1 komad
  • halapenjo - 2 - 3 sveže papričice
  • začin тeks мeks - 1 supena kašika, s vrha
  • kumin - 1 - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • ulje - 50 ml
  • bujon od povrća - oko 70 ml ili voda
  • tortilja - 1 pakovanje - 360 g (10 komada srednje veličine)
  • kačkavalj - 200 g za posipanje (ili drugi meki sir)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Natopite crni pasulj na nekoliko sati ili jednu noć u hladnoj vodi, nakon toga ga procedite, nalijte novu vodu - 4 obimna dela pasulja. Kuvajte ga dok ne omekne ili dok ne bude potpuno gotov i procedite.

2. Usitnite luk i prepržite ga na ulju. Dodajte oguljen i iseckan paradajz, a nakon dve minute stavite i mleveno meso.

3. Nalijte malo bujona od povrća ili vodu. Stavite začine i so i mešajte dok tečnost ne ispari i dok mleveno meso ne bude gotovo. Mešanje je važno, da ne bi zagoreli sastojci, i da se ne stvore grudvice u mlevenom mesu.

4. Stavite crni pasulj u sve ostalo, kratko mešajte i sklonite s vatre.

5. Halapenjo paprike možete iseckati na kolutove i možete ih poslužiti sveže ili blago zapečene na jakoj vatri s malo maslinovog ulja.

6. Tortilje izvadite iz pakovanja i jednu po jednu kratko zagrejte u tiganju s nelepljivim dnom. Naravno, najbolje je da napravite domaće tortilje. Uslov je da tortilje i nadev poslužite istovremeno, da budu topli.

7. U veliku posudu servirajte punjenje za fahitas sa ljutim paprikama, a u odvojenu posudicu - izrendan kačkavalj. Možete i dodati posudu sa svežim listovima salate. Tako će svako za stolom savijati svoju fahitu, stavljajući onoliko, koliko voli.

Prijatno sa ovim fahitasom sa crnim pasuljem i mlevenim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: