Način pripreme
1. Natopite crni pasulj na nekoliko sati ili jednu noć u hladnoj vodi, nakon toga ga procedite, nalijte novu vodu - 4 obimna dela pasulja. Kuvajte ga dok ne omekne ili dok ne bude potpuno gotov i procedite.
2. Usitnite luk i prepržite ga na ulju. Dodajte oguljen i iseckan paradajz, a nakon dve minute stavite i mleveno meso.
3. Nalijte malo bujona od povrća ili vodu. Stavite začine i so i mešajte dok tečnost ne ispari i dok mleveno meso ne bude gotovo. Mešanje je važno, da ne bi zagoreli sastojci, i da se ne stvore grudvice u mlevenom mesu.
4. Stavite crni pasulj u sve ostalo, kratko mešajte i sklonite s vatre.
5. Halapenjo paprike možete iseckati na kolutove i možete ih poslužiti sveže ili blago zapečene na jakoj vatri s malo maslinovog ulja.
6. Tortilje izvadite iz pakovanja i jednu po jednu kratko zagrejte u tiganju s nelepljivim dnom. Naravno, najbolje je da napravite domaće tortilje. Uslov je da tortilje i nadev poslužite istovremeno, da budu topli.
7. U veliku posudu servirajte punjenje za fahitas sa ljutim paprikama, a u odvojenu posudicu - izrendan kačkavalj. Možete i dodati posudu sa svežim listovima salate. Tako će svako za stolom savijati svoju fahitu, stavljajući onoliko, koliko voli.
Prijatno sa ovim fahitasom sa crnim pasuljem i mlevenim mesom!