Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene crvenim pasuljem, mlevenim mesom i sosom

Paprike punjene crvenim pasuljem, mlevenim mesom i sosom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Paprike punjene crvenim pasuljem, mlevenim mesom i sosom
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Ove punjene paprike će vam popiti pamet i naterati vas ne samo prste već i tanjir da poližete"

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada, crvene
  • mleveno meso - 500 g
  • pasulj - 400 g, crveni, za salatu iz konzerve
  • luk - 3 komada, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz pire - 6 kašika
  • voda - 2 šolje
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • so
  • za sos
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • kiselo mleko - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite paprike od semenki, ali ne bacajte poklopce. U dubokom tiganju zagrejte ulje, sipajte isečen luk, pržite 2-3 minuta. Nakon toga dodajte narendane šargarepe i nakon još 3 minuta dodajte i mleveno meso.

Kada ono omekša i promeni svoju boju, dodajte paradajz pire i na kraju biber, kari i so. Kada je sve pomešano i gotovo, dodajte i crveni pasulj, jer je iz konzerve i dobro je skuvan.

Tada je vaš nadev već gotov.

Uzimate paprike i punite ih ovim nadevom. Svaku punjenu papriku zatvarate odsečenim poklopcem, blago ga gurajući unutra u papriku, tako da se ona zatvori.

Punite paprike staviljate ih u posudu za pečenje prethodno namazanu uljem u kojoj ćete ih peći. Sipate toplu vodu, dve šolje i stavljate u rernu na 200 stepeni i pečete dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.

Za to vreme spremate sos.

Mutite žumanca sa kiselim mlekom, dodajete brašno, 3-4 kašike vode iz paprika i stavljate na ringlu uz neprestano mešanje. Kada se sos zgusne sklanjate ga sa ringle.

Servirate paprike prelivene toplim sosom.

Prijatno

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: