Paprike punjene crvenim pasuljem, mlevenim mesom i sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
16/01/2019
"Ove punjene paprike će vam popiti pamet i naterati vas ne samo prste već i tanjir da poližete "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite paprike od semenki, ali ne bacajte poklopce. U dubokom tiganju zagrejte ulje, sipajte isečen luk, pržite 2-3 minuta. Nakon toga dodajte narendane šargarepe i nakon još 3 minuta dodajte i mleveno meso.

Kada ono omekša i promeni svoju boju, dodajte paradajz pire i na kraju biber, kari i so. Kada je sve pomešano i gotovo, dodajte i crveni pasulj, jer je iz konzerve i dobro je skuvan.

Tada je vaš nadev već gotov.

Uzimate paprike i punite ih ovim nadevom. Svaku punjenu papriku zatvarate odsečenim poklopcem, blago ga gurajući unutra u papriku, tako da se ona zatvori.

Punite paprike staviljate ih u posudu za pečenje prethodno namazanu uljem u kojoj ćete ih peći. Sipate toplu vodu, dve šolje i stavljate u rernu na 200 stepeni i pečete dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.

Za to vreme spremate sos.

Mutite žumanca sa kiselim mlekom, dodajete brašno, 3-4 kašike vode iz paprika i stavljate na ringlu uz neprestano mešanje. Kada se sos zgusne sklanjate ga sa ringle.

Servirate paprike prelivene toplim sosom.

Prijatno

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar