Način pripreme
Prvo očistite paprike od semenki, ali ne bacajte poklopce. U dubokom tiganju zagrejte ulje, sipajte isečen luk, pržite 2-3 minuta. Nakon toga dodajte narendane šargarepe i nakon još 3 minuta dodajte i mleveno meso.
Kada ono omekša i promeni svoju boju, dodajte paradajz pire i na kraju biber, kari i so. Kada je sve pomešano i gotovo, dodajte i crveni pasulj, jer je iz konzerve i dobro je skuvan.
Tada je vaš nadev već gotov.
Uzimate paprike i punite ih ovim nadevom. Svaku punjenu papriku zatvarate odsečenim poklopcem, blago ga gurajući unutra u papriku, tako da se ona zatvori.
Punite paprike staviljate ih u posudu za pečenje prethodno namazanu uljem u kojoj ćete ih peći. Sipate toplu vodu, dve šolje i stavljate u rernu na 200 stepeni i pečete dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.
Za to vreme spremate sos.
Mutite žumanca sa kiselim mlekom, dodajete brašno, 3-4 kašike vode iz paprika i stavljate na ringlu uz neprestano mešanje. Kada se sos zgusne sklanjate ga sa ringle.
Servirate paprike prelivene toplim sosom.
Prijatno