Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Prženi fahitas sa svinjetinom i crvenim pasuljem Kidni

Prženi fahitas sa svinjetinom i crvenim pasuljem Kidni

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
3021696
Prženi fahitas sa svinjetinom i crvenim pasuljem Kidni
Fotografije: Potrebitel#165452
1 / 4
29/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Da vam serviraju fahitas sa svinjetinom je kao da dobijete aromatičan i ukusan poklon, pripremljen specijalno za vas Osećaj je neponovljiv"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 8 komada
  • za nadev
  • svinjske šnicle - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - 1 struk, svež, dugu oko 5 - 6 cm
  • praziluk - 1 struk
  • paprike - 2 komada, sivrija
  • koncentrat paradajza - 3 kašike
  • crveni pasulj - 2 male konzerve
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • korijander - mleveni
  • kumin
  • origano
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj - 150 - 200 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se natrljaju solju, biberom i kuminom i namažu se maslinovim uljem, nakon čega se ostave, pokrivene folijom, u frižideru na sat-dva.

U tiganju se zagreje ulje i šnicle se prže prvo s jedne strane dok ne dobiju crvenkastu preplanulost, okreću s i u ulje se spuštaju čen belog luka i ruzmarin. Nakon što se isprže, ostave se da odstoje.

U istoj masnoći se prže iseckani praziluk i paprike sivrije. Kada omekšaju dodaje se oceđeni pasulj i ispržene šnicle iseckane na male parčiće. Promešaju se i stavlja se koncentrat paradajza, razredi se s malo sosa od pasulja i začini se biberom, kuminom, mlevenim korijanderom, origanom i alevom paprikom. Smesa se ostavi da provri desetak minuta.

U centar svake tortilje se stave po 2-3 kašike smese, pospe se narendanim kačkavaljem i zavija se kao koverat i tako upakovani fahitas se isprži po 3-4 minuta sa svake strane u malo ulja, pri čemi se prvo prži sa strane gde je preklopljeno, uz pažljivo pritiskanje špatulom da se ne otvori.

U nadev umesto druge konzerve pasulja može da se stavi jedna konzerva oceđenog kukuruza.

Meso može da bude teleće ili pileće ili čak da ga uopšte nema i da se zameni kuvanim pirinčem, koji se zaprži.

Fahitas ide sjajno s garnirungom od gvakamola ili čak samo sa oljuštenim i iseckanim na parčiće avokadom, kao i sa po jednom kašikom tečne pavlake odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: