Način pripreme
Svinjske šnicle se natrljaju solju, biberom i kuminom i namažu se maslinovim uljem, nakon čega se ostave, pokrivene folijom, u frižideru na sat-dva.
U tiganju se zagreje ulje i šnicle se prže prvo s jedne strane dok ne dobiju crvenkastu preplanulost, okreću s i u ulje se spuštaju čen belog luka i ruzmarin. Nakon što se isprže, ostave se da odstoje.
U istoj masnoći se prže iseckani praziluk i paprike sivrije. Kada omekšaju dodaje se oceđeni pasulj i ispržene šnicle iseckane na male parčiće. Promešaju se i stavlja se koncentrat paradajza, razredi se s malo sosa od pasulja i začini se biberom, kuminom, mlevenim korijanderom, origanom i alevom paprikom. Smesa se ostavi da provri desetak minuta.
U centar svake tortilje se stave po 2-3 kašike smese, pospe se narendanim kačkavaljem i zavija se kao koverat i tako upakovani fahitas se isprži po 3-4 minuta sa svake strane u malo ulja, pri čemi se prvo prži sa strane gde je preklopljeno, uz pažljivo pritiskanje špatulom da se ne otvori.
U nadev umesto druge konzerve pasulja može da se stavi jedna konzerva oceđenog kukuruza.
Meso može da bude teleće ili pileće ili čak da ga uopšte nema i da se zameni kuvanim pirinčem, koji se zaprži.
Fahitas ide sjajno s garnirungom od gvakamola ili čak samo sa oljuštenim i iseckanim na parčiće avokadom, kao i sa po jednom kašikom tečne pavlake odozgo.