Način pripreme
Skivamo krompir u posoljenoj vodi. Oljuštimo i izgnječimo gnječilicom za krompir. Dodajemo masalc i ostavljamo sa strane.
Oljuštimo avokado, skidamo košticu i isečemo sitno. Dodajemo so, biber, sok od limente. Izrendamo luk i paradajz i dodajemo u smesu, zajedno sa iseckanim korijanderom. Dodajemo izgnječeni beli luk i ostavljamo u frižideru.
Stavljamo sitno iseckan luk u malu posudu, dodajemo sok i koru jedne limete. Dodajemo škampe, meso od rakova i lepo promešamo. Ostavljamo škampe 5-10 minuta tako, nakon toga ocedimo višak soka.
Stavljamo kašiku krompir pirea i napravimo loptu prečnika 4-5 cm. Palcem pažljivo napravimo rupu u sredini i stavljamo smesu od škampi.
Zatvorimo rupu pažljivo da pokrijemo nadev. Od ove količine dobijamo oko 15 kroketa. Potapamo u brašno, jaje i prezle i pržimo u ugrejanom ulju oko 4 minuta sa svih strana. Serviramo sa gotovim gvakamole sosom.