bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Jednostavna pileća janija sa graškom

Jednostavna pileća janija sa graškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jednostavna pileća janija sa graškom
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 3
05/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Piletina sa graškom je prava klasika, koju ćete sa zadovoljstvom probati, ponoviti i napraviti i treći put"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g, iz konzerve (količina bez soka)
  • pileći batak - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se skuvaju. Odvoje se od kostiju na krupnije parčiće.

Luk se očisti i iseče na sitno. Šargarepa se opere i narenda. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaje se luk da se zaprži. Dodaje se i šargarepa. Promešaju se.

Stavljaju se brašno i aleva paprika da se zaprže. Meša se neprestano. Dodaje se sok od paradajza. Sipa se sok od graška.

Dodaje se i malo vode. Dodaju se grašak i pileći komadići.

Začinjava se solju, biberom i čubrom.

Ostavlja se da se krčka i vaša pileća janija je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: