Šaran u rerni sa povrćem, pečurkama i orasima

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
06/12/2019
"Veličanstveno jelo koje se po tradiciji sprema za Nikoljdan, ali možete da ga servirate i u svakoj specijalnoj prilici!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 - 3 kg
  • praziluk - 2 komada, samo beli deo
  • crveni luk - 2 glavice
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komad
  • crvene paprike - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • orasi - 1 šolja, istucani
  • koncentrat paradajza - 3 - 4 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • šećer - 1 ravna kašika
  • so
  • lovorov list - 3 - 4 listića
  • peršun - 1 kašika, suvi
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šarana od iznutrice i krljušti. Posolite ga i ostavite oko sat da upije so.

U odgovarajuću posudu za pečenje isecite luk, praziluk i zajedno sa uljem ga stavite u zagrejanu rernu. Operite i isecite šargarepe, paprike i pečurke i dodajte ih u posudu za pečenje. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Dodajte koncentrat paradajza, šećer i stavite šarana. Prelijte vinom i soja sosom. Pospite suvim peršunom, dodajte lovorov list, orahe i beli luk.

Pecite dok ne dobije zlatastu koricu. Okrenite šarana i zapecite ga i sa druge strane.

Razmutite brašno sa malo vode u sipajte ga u smesu od povrća. Promešajte i dopecite 2-3 minuta.

Garnirajte pečenu ribu sa limunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar