Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Piletina sa pirinčem i povrćem u rerni

Piletina sa pirinčem i povrćem u rerni

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Piletina sa pirinčem i povrćem u rerni
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Dodajte i povrće u klasičnu piletinu sa pirinčem u rerni, zato što je em ukusnija, em raznobojnija"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1/2 pileta
  • luk - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • pileći začin - 1 kašika
  • miks povrća - 1/2 pakovanja
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • maslac - 20 g
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na porcije i stavite da se kuva. Moja je u ovom slučaju domaća i za ovo jelo sam izabrala više mesa sa kostima.

Pokupite penu, koja se stvorila pre nego što je provrelo, začinite sa malo soli. Nakon što je poluskuvano isključite ringlu i izvadite meso.

Isecite luk i zapržite ga u posudi za pečenje, sipajte opran pirinač i zapržite dok ne postane prozračan.

Dodajte povrće, meso i 3 šolje bujona u kome se kuvalo meso.

Stavite parčiće maslaca preko mesa i alevu papriku. Začinite piletinu sa pirinčem začinima i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: