Krofne sa sirom, kiselim mlekom i sodom

Krofne sa sirom, kiselim mlekom i sodom
Fotografije: Tsveti Hadjipetkova
2 / 4
06/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Nastojimo da svaki dan počinje porcijom aromatičnim krofnama, kome da se obratim za želju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oko 550 g brašna stavite u veliku posudu i napravite u sredini udubljenje. Drugo brašno ostavite za mešnju testa. Sodu stavite u kiselo mleko i sačekajte 5 minuta dok ne nadođe.

Nadošlo kiselo mleko, jaja i rendani sir stavljamo u udubljenje i zamesimo testo. Posle testo vadimo na radnu površinu i mesimo sa skoro celim odvojenim 50 g brašna.

Testo ostavljamo pokriveno streč folijom na sobnoj temperaturi da nadođe pola sata. Pre prženja, testo ponovo premesimo sa malo brašna (koliko da se ne lepi po radnoj površini).

Da bismo napravili krofne, testo razvučemo na koru debljine 1 cm i sečemo u željene oblike. Pržimo ih u posudi sa mnogo ulja (4-5 prsta u posudi), prethono umereno ugrejano (na 4 stepenu od 6).

Testo možemo zamesiti pretohnde noći i staviti odmah u frižider i krofne sa sirom da se oblikuju i da se prže ujutru (čak su i ukusne).

Ujutru testo vadimo iz frižidera, premesimo jednom sa malo brašna (koliko da se ne lepi po ravnoj površini) i ostavljamo da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi, onda oblikujuemo krofne sa sirom, kiselim mlekom i sodom.

Testo možemo čuvati u frižideru ne više od 3-4 dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: