Posna zelena pita sa prazilukom i spanaćem

07/12/2019
"Već mislimo kako jedemo prvi zalogaj pite sa prazilukom i spanaćem "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 887
  • Pregledi tokom meseca278
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket fine (12 - 14 komada)
  • praziluk - 1 veliki struk
  • spanać - 2 šake, isečeni listovi
  • paprike - 3 - 4 komada, zelene
  • luk - 1/2 velike glavice (ili 1 mala)
  • himalajska so - 1 kašičica
  • biber - 1/3 kašičice, mleveni
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • nana - 1 prstohvat, suva i mrvljena
  • nerafinisano suncokretovo ulje - bogato za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo sitno praziluk, zelene paprike, luk, spanać i pomešamo sa himalajskom solju, biberom, suvim izmrvljenom nanom i čubrom.

Namažemo prvu koru bogato nerafinisanim suncokretovim uljem (silikonskom četkom), stavljamo odozgo drugu, posipamo delom nadeva i uvijamo u rolat od uže strane.

Ako ima 12 kora - podelimo zeleni nadev na 6 delova, a ako ih ima 14 na 7 delova. Uvijamo sve kore i preostali nadev u rolat, poređamo u pravougaoni pleh, pre toga namežmo nerafinisanim suncokretovim uljem.

Namažemo pitu odozgo i po ivicama nerafinisanim uljem. Pečemo 20-25 minuta na 200 stepeni dok ne dobijemo zlatnobraon boju.

Čim pita sa prazilukom bude pečena, pokrivamo najlonom i krpom da omekša, ali nije obavezno, ako želimo da bude hrskava.

Serviramo posnu pitu toplu.

Jedinstvena posna zelena pita sa prazilukom i spanaćem za jedan nezaboravni ručak ili doručak za vreme posta.

Veoma ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar