Način pripreme
Operem listove i ocedim vodu u centrifugi za povrće. U posudi ih iskidam na krupno, dodam sir, orahe, jaje i 2 kašike ulja.
Dno male posude za pečenje poprskam uljem. Raširim 1 koru, poprskam uljem, pa stavim drugu koru. Polovinu fila ravnomerno rasporedim.
Ponavljam sa dve nauljene kore i drugom polovinom fila. Završim sa poslednja 2 sloja kora, prskajući uljem odozgo.
Pošto listovi nisu prethodno kuvani na pari, ova pita od spanaća se peče sporije od drugih.
Stavim prazan pleh ispod gornje rešetke rerne i zagrejem na 180 stepeni.
Stavim pitu na sredinu rerne i pečem bez ventilatora oko 15 minuta.
Zatim sklonim prazni pleh i pečem dok gornje kore zelene pite od spanaća, blitve i sira ne porumene.
Pogledajte i kako se pravi preliv za pitu i koliko dugo treba da se peče domaća pita.