Način pripreme
Ispecite i oljuštite paprike. Oštrim nožem iseckajte na sitne komade.
Stavite ih u posudu, dodajte rendani parmezan, iseckani čen belog luka, sitno iseckano pola glavice kuka, jedno jaje, dve supene kašike prezle, krišku belog hleba, potopljenu i oceđenu.
Začinite prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i biberom. Dobro promešajte sastojke.
Stavite posudu u frižider na jedan sat.
Ugrejte suncokretovo ulje.
Mokrim rukama napravite ćuftice, uvaljajte ih u brašno i pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte ćuftice s pečenim crvenim paprikama sa kiselim mlekom, pomešanim sa belim lukom i mirođijom!
Neka vam je slatko!
Napomena: Nije obavezno da koristite parmezan, budu veoma lepe i sa belim sirom!