Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat sa ratlukom i pečenim orasima

Rolat sa ratlukom i pečenim orasima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Rolat sa ratlukom i pečenim orasima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Ovaj rolat sa ratlukom se neće pojesti sam, zato dođite da ga probate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • amonijačna soda - prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • kakao - 1 supena kašika
  • ratluk - 1 kutija
  • rasi - 150 g, pečeni
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite jaja, sipajte šećer i umutite pavlaku na mekan krem.

U njeu dodajte prosejano brašno. Sipajte jednu supenu kašiku sirćeta i prstohvat amonijačne sode. Dobro promešajte smesu.

Od smese odvojite jednu posudu i u nju dodajte prosejani kakao.

Mešajte dok ne dobijete ravnomernu braon boju. Obložite veliki pleh papirom za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte.

Sipajte kašiku kakao smese i rasporedite lagano kašikom.

Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta.

Izvadite pečenu koru, odmah okrenite na krpu i uvijte u rolat. Ostavite da se popuno ohladi.

Stavite ratluk u šerpu. Sipajte jednu šolju za kafu vode, stavite na vatru i mešajte dok se ratluk ne rastopi.

Dodajte isečene orahe, zapečene na suvom tiganju.

Otvorite slatki rolat, namažite ga pastom od ratluka sa orasima.

Uvijte ponovo rolat. Odličan i veoma ukusan slatkiš rolat sa ratlukom i orasima!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: