Način pripreme
Začinite šnicle solju i biberom.
Ugrejte ulje u tiganju na vatri na umerenoj temperaturi i pržite šnicle sa obe strane po oko 3 minuta po strani.
Izvadite i poređajte meso u duboki tiganj. Između telećih šnicli poređajte prethodno iscekanu glavicu luka na polumesec i lovorov list. Pospite kuminom i prelijte vodom.
U tiganu sa masnoćom, ostalom od mesa prorpžite prethodno sitno iseckanu drugu glavicu luka, šargarepu i papriku. Nakon oko 3 minuta kad omekša, dodajte alevu papriku i pržite oko 1 minut.
Dodajte brašno i lepo promešajte. Kuvajte oko 2 minuta i dodajte rendani paradajz. Lepo promešajte.
Sipajte sos u šnicle i vratite u duboki tiganj na vatri.
Ostavite jelo da se krčka oko 30 minuta na umerenoj/slaboj vatri ispod pokloca. U međuvremenu ugrejte oko 2 supene kašike ulja (ili maslac) u maloj šerpi.
Sipajte prethodno očišćene i kurpnije isečene pečurke. Pržite oko 15 minuta ili dok pečurke ne odvoje deo vode.
Izvadite i sipajte pirinač u masnoću. Pržite oko 5 minuta, mešajte, vratite pečurke i sipajte bujon.
Ostavite pirinač da vri na umerneoj temperaturi dok ne upije bujon.
Pre serviranja dinstanih telećih šnicli, odvojite lovorov list iz mesa sa sosom.
Servirajte šnicle sa sosom i prilogom od pirinča sa pečurkama.