Način pripreme
Oljuštite i izrendajte krupnije jabuke. Prelijte ih sokom od jednog limuna, 1 kašičicom cimeta i 1 supenom kašikom braon šećera. Promešajte dobro i ostavite 30 minuta da se začine.
Obložite veliki pleh iz rerne parčetom papira za pečenje. Sipajte rastopljeni kravlji maslac i stavite pleh na hladno da se maslac stegne. Iscedite jabuke od soka, rasporedite preko kravljeg maslaca.
U posudu sipajte jaja. Dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem. Prosejte brašno sa prstohvatom soli. NE stavljajte proizvode za nadolaženje.
Dodajte u porcijama u smesu od jaja i mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Od smese odvojite jednu malu posudu, obojite je kašičicom cimeta. Sipajte preostalu smesu preko jabuka.
Poravnajte, a odozgo kašikom sipajte na gomilicama obojenu smesu. Vrhom noža rasporedite smesu sa cimetom da se stvore šare.
Pecite rolat na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 5-8 minuta.
Preko krpe sipajte nekoliko supenih kašika braon šećera.
Okrenite osmah nakon vađenja patišpanj koru.
Uvijte zajedno sa krpom rolat od jabuka.
Rolat od jabuka ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.
Neka vam je slatko!