Način pripreme
Očistite i isecite bundevu na kocke, nakon toga je skuvajte dok ne omekša i pretvorite u pire dok je topla. Odvojte u posudu oko 400-500 g.
U drugoj posudi umutite jaja zajedno sa medom i nakon toga dodajte različita brašna, vanile i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte pire od bundeve. Dobijenu smesu rasporedite preko posude za pečenje sa papirom za pečenje u tankom sloju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat ili dok ne bude gotovo. Dok se peče kora za rolat spremite krem. Oljuštite i narendajte jabuku.
U posudi pasirajte sastojke dok se ne dobije glatka smesa, po želji možete da dodate i orahe.
Nakon što je kora gotova, namažite ravnomerno krem po celoj kori i uvijte pažljivo rolat.
Ostavite u frižieru da se ohladi i rolat od bundeve sa kremom od jabuka je spreman za popodnevnu kafu.