Način pripreme
Ja ovaj izazov za dušu pripremam u 2 pleha za kore, zato što jedna nikad nije dovoljna.
Odvajamo žumanca od belanaca u dve posude. Počinjemo sa žumancima, dodajemo 1 šolju i još nekoliko kašika šećera, mešamo dok smesa ne pobeli.
Nakon toga počinjemo da dodajemo vanilu, ulje, kiselo mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobijenu smesu sipamo u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, dno i ivice namažemo maslacme i pospemo brašnom.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, u početku samo na donjem grejaču, a kad nadođe na gornjem i donjem.
Za to vreme umutimo belanca sa pola šolje šećera dok ne dobijemo sneg. U njih dodajemo 1/2 šolje kompota od jagoda i dobro promešamo. Nakon što se ispeku, vadimo ih iz rerne da se malo ohlade i namažemo svaku slatkom od malina i prelivamo smesom od belanaca.
Vraćamo ponovo u rernu, pečemo oko 5-10 minuta samo na gornjem grejaču na 180 stepeni dok ne porumene. Na kraju možemo dodati malo čokolade, rastopljene sa 1 kašičicom maslaca da bi bilo slađe.