Način pripreme
Pileći filei se raseku po sredini i otvore kao knjiga, lagano se izlupaju i začine. Poređajte ih na foliju.
Preostalo meso sameljite i dodajte luk, beli luk, pavlaku, jaje, so i biber.
Priremite palačinke od navedenih sastojaka i ispecite ih.
Pileće filee premažite mlevenim mesom i pospite peršunom. Premažite zelenu palačinku filom, rasporedite parčiće topljenog sira i peršun. Uvijte palačinku u rolat.
Premažite crvenu palačinku filom, odgore poređajte tračice crvene paprike i umotajte. Ponovite postupak sa belom palačinkom sa šargarepom, premažite filom, pospite narendanim kačkavaljem i umotajte.
Na jedan kraj pilećih filea poređajte gotove palačinke u obliku kule (dve jedna do druge a treća odgore). Dobro umotajte pileći rolat uz pomoć folije. Stavite u frižider na 1 sat.
Nakon toga sklonite foliju i ispecite file u tiganju sa svih strana. Ponovo zavijte u foliju, stavite u pleh i ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vreme pečenja je oko 1 sat.
Ispečeni file izvadite iz folije, pospite alevom paprikom i karijem, prelijte sa malo ulja. Ponovo kratko zapecite u rerni.
Nako što se ohladi, isecite na parčiće.
Servirajte pileći rolat Damin hir uz prilog po vašem izboru.