Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Mermerni kolač sa bundevom

Mermerni kolač sa bundevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Mermerni kolač sa bundevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
9
"Pa što ne kažete da kolač postaje još lepši kada u njega dodate bundevu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 350 g, oljuštena, očišćena
  • jabuke - 1 komad
  • sok od limuna - 40 ml
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • kiselo mleko - 125 g
  • jaja - 4 komada, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 200 g
  • so - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat
  • rum - 1 čep, taman
  • ulje - 80 g
  • kakao - 2 supene kašike, 100 % prirodan
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i očistite jabuku, izrendajte zajedno sa bundevom i prelijte sokom od limuna i rumom.

2. Umutite jaja sa šećerom na mekanu belu penu.

3. Prosejte u delovima u smesu brašna sa praškom za pecivo, solju i cimetom i mešajte kružnim pokretima dok se ne integriše. Pošto zavisi od veličine jaja i sočnosti bundeve i jabuke, možda će biti potrebno da dodate još malo brašna dok ne dobijete smesu za kolač.

4. Podelite na 2 dela, mogu biti jednaki ili da jedna bide malo veća od druge. U deo kojem želite, rastvorite kakao i lepo promešajte.

5. U namazan i brašnom posut kalup za kolač (može i pleh prečnika 24/24 cm) sipajte dve smese, prelivajte ih, nemojte se truditi da bude ravnomerno.

Preotresemo malo kalup i stavljamo kolač u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

6. Pečemo mermerni kolač sa bundevom 40-45 minuta, nakon toga odvajamo od posude i ostavljamo na rešetku da se ohladi sočan kolač sa bundevom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Jos jedan nacin da se iskoristi bundeva
16.12.2021 08:28