Način pripreme
1. Oljuštite i očistite jabuku, izrendajte zajedno sa bundevom i prelijte sokom od limuna i rumom.
2. Umutite jaja sa šećerom na mekanu belu penu.
3. Prosejte u delovima u smesu brašna sa praškom za pecivo, solju i cimetom i mešajte kružnim pokretima dok se ne integriše. Pošto zavisi od veličine jaja i sočnosti bundeve i jabuke, možda će biti potrebno da dodate još malo brašna dok ne dobijete smesu za kolač.
4. Podelite na 2 dela, mogu biti jednaki ili da jedna bide malo veća od druge. U deo kojem želite, rastvorite kakao i lepo promešajte.
5. U namazan i brašnom posut kalup za kolač (može i pleh prečnika 24/24 cm) sipajte dve smese, prelivajte ih, nemojte se truditi da bude ravnomerno.
Preotresemo malo kalup i stavljamo kolač u ugrejanu rernu na 180 stepeni.
6. Pečemo mermerni kolač sa bundevom 40-45 minuta, nakon toga odvajamo od posude i ostavljamo na rešetku da se ohladi sočan kolač sa bundevom.
Neka vam je slatko!
Komentari