bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čiz kolač Jorganče

Čiz kolač Jorganče

Čiz kolač Jorganče
Fotografije: Diana Kostova
6 / 6VIDEO
10/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
"Nema šanse da odbijete da probate bar jedno parče ovog kolača, nećete oprostiti sebi posle"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dve posude odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte 120 g šećera i mutite oko 10 minuta.

Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne pobele. Sipajte u umućena žumanca suncokretovo ulje i gaziranu vodu. U drugoj posudi prosejte brašno sa kakaom, prstohvatom soli praškom za pecivo.

U malim porcijama ga dodajte u posudu sa žumancima, mešajte kašikom. U istu smesu dodajte kašiku po kašiku belanaca i mešajte odozdo na gore pažljivo da smesa ne padne. Obložite kockcasti pleh 28x28 cm papirom za pečenje. Sipajte smesu od keksa i poravnajte.

U posudu stavite sir, jaje, skrob, šećer i vanilu. Mešajte dok ne dobije homogenu smesu žicom. Sipajte smesu i špric ili najlon kesu, ali odsecite pod uglom jedan kraj.

Napravite na kolaču rešetku. Pecite čiz kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na rešetku. Isecite na kockice kada se potpuno ohladi!

Napomena: da biste imali kolač sa vlažnom i mekom konsistencijom, nemojte da ga prepečete mnogo. Vreme, koje sam navela je potpuno dovoljno.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: