Način pripreme
U dve posude odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte 120 g šećera i mutite oko 10 minuta.
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne pobele. Sipajte u umućena žumanca suncokretovo ulje i gaziranu vodu. U drugoj posudi prosejte brašno sa kakaom, prstohvatom soli praškom za pecivo.
U malim porcijama ga dodajte u posudu sa žumancima, mešajte kašikom. U istu smesu dodajte kašiku po kašiku belanaca i mešajte odozdo na gore pažljivo da smesa ne padne. Obložite kockcasti pleh 28x28 cm papirom za pečenje. Sipajte smesu od keksa i poravnajte.
U posudu stavite sir, jaje, skrob, šećer i vanilu. Mešajte dok ne dobije homogenu smesu žicom. Sipajte smesu i špric ili najlon kesu, ali odsecite pod uglom jedan kraj.
Napravite na kolaču rešetku. Pecite čiz kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na rešetku. Isecite na kockice kada se potpuno ohladi!
Napomena: da biste imali kolač sa vlažnom i mekom konsistencijom, nemojte da ga prepečete mnogo. Vreme, koje sam navela je potpuno dovoljno.
Neka vam je slatko!