Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Jedinstveni prženi šaran

Jedinstveni prženi šaran

ZoriZori
Guru
8932865k
Jedinstveni prženi šaran
Fotografije: Zori
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Bio je toliko ukusan da nismo mogli da se zaustavimo i da ne ponavljamo kakvog jedinstvenog prženog šarana smo pripremili danas"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1, 5 kg, očišćen, nasečen na kotlete
  • so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • za uvaljivanje
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • brašno - 1/2 šolje
  • brašno od krompira - 2 - 3 kašike (krompir pire iz kesice)
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 pakovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu, opranu i isečenu na komade ribu posolite sa malo soli i bibera. Ostavite 15-20 minuta, a zatim je prebacite u prikladnu posudu i prelijte sokom od dva limuna - ostavite je još 15 minuta.

Tri vrste brašna se proseju, dodajte so, biber, beli luk i sve dobro izmešajte.

Ulje (oko jednog prsta) zagrejte u širokom tiganju sa debelim dnom.

Svaki komad šarana lepo uvaljajte u miks kukuruznog, peničnog i krompirovog brašna i pržite do zlatne boje sa obe strane.

Izvadite komade ribe na kuhinjski papir da bi se oslobodili viška masnoće.

Prženi šaran se poslužuje uz prilog po izboru - u ovom slučaju sveža krompir salata sa crvenim lukom, bosiljkom, posipana dresingom od limunovog soka, maslinovog ulja, soli i bibera.

Dobar apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: