Način pripreme
Odvajamo belanca od žumanaca. Mikserom umutimo belanca, postepeno dodajući šećer.
Kada smo umutili belanca u sneg, dodajemo vanilu i žimanca, jedno po jedno, tako što nakon svakog dodatog žumanca mutimo mikserom.
Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i u malim porcijama dodajemo u umućena jaja, mešajući drvenom spatulom, a ne mikserom.
Kada smo dobili smesu za patišpanj koru, sipamo je u duguljastu tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje.
Kora se peče 20-25 minuta na 180 stepeni ili dok ne bude gotova - ipak je svaka rerna drugačija. Kada se kora ispeče, skidamo papir i ostavimo je da se ohladi.
Sipamo tečnu pavlaki koju smo zagrejali, ali da ne počne da vri, stavljamo je na dno tepsije i stavljamo ohlađenu koru na toplu pavlaku.
U drugu posudu sipamo kondenzovano mleko i sveže mleko i njega zagrejemo.
Koru koju smo prethodno nasekli odozgo natopimo mlekom.
Trileće stavimo u frižider makar na 2 sata.
Na kraju prelijemo karamel topingom odozgo i raširimo, ostavimo toping da njime prelijemo Trileće, jer to što smo stavili se upilo.
Neka vam je slatko!