Način pripreme
Razdvojte belanca od žumanaca. Stavite ih u dve različite posude.
Belanca, umutite sa polovinom šećera u sneg i sačuvajte. Žumanca umutite sa preostalim šećerom u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu.
Krem sipajte u belanca. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte pažljivo pomoću silikonske špatule da sačuvate smesu vazdušastom.
Sipajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom. Ispecite patišpanj u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.
Izvadite i ostavite da se ohladi.
U šerpu stavite tri vrste mleka. Zagrejte na ringli, dok se potpuno ne rastvori kondenzovano mleko i dodajte i sirup od malina. Sklonite i ostavite da se ohladi.
Sklonite papir sa kore i vratite nazad u istu posudu za pečenje. Izbušite gornji deo viljuškom. Prelijte smesom od tri mleka i ostavite u frižider jedan dan.
Ne brinite se što je mnogo tečnosti, jer će preliveni kolač upiti skoro sve.
Dekorišite turski kolač (albanski) slatkom pavlakom i poređajte maline odozgo.
Pre serviranja trileće pospite cimetom ili kakaom.