Torta trileće sa pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Torta trileće sa pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
16/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
10
"Dočekajte omiljeni praznik sa ovom lepom tortom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 120 g
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 400 ml, tečna, slatka, 35 % mlečne masti
  • kondenzovano mleko - 200 g
  • toping - oko 10 g, karamel
  • maslac - za premaziivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj lak i bez desert je ključno da pripremite lepu i mekanu patišpanj koru. Ne koristite ništa za rast, nego više mutite jaja da budu mekša.

Moja metoda je sledeća:

Umutim jaja sa šećerom i vanilim na pari 6 minuta, temperatura ne treba da prelazi 37-40 stepeni.

Posle sklanjam sa vatre i mutim još 6 minuta. Dobijam idealno mekan, a u isto vreme gust krem.

U delovima dodajem brašno i pažljivo mutim sporim pokretima dok se poptuno ne usvoji.

Sipam u namazan pleh, 22 cm prečnika, i odmah stavljam u rernu, ugrejanu na 180 stepeni na oko 20 minuta, proveravam čačkalicom za zube. Obično pečem na niskoj poziciji rerne.

Gotovu koru ostavljam 3-4 minuta i posle odvajam iz kalupa i okrećem naopako.

Izbušim metalnim ražnjićem i počinjem sa mlečnim prelivom.

Za mlečni preliv umutim sveže mleko, kondenzovano mleko i 200 ml pavlake dok ne dobijem homogenu smesu.

Sa ovom tečnošću prelivam tortu i ostavljam da stoji na hladnom 12 sati.

Da bih završila trileće tortu šlagom, umutim preostalih 200 ml pavlake sa malo šećera u prahu i namažem tortu.

Karemel topingom pravim ivice i posle ražnjićem ili čačkalicom provučem u dve supotne strane da dobijem interesantan ukras.

Probajte i vi ovaj južnoamerički kolač koji je obučen u šlag i odgovarajuće ukrašen se pretvara u čudesnu tortu sa pavlakom za vaše prilike za praznik

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: