Moje domaće Trileće

GenovevaGenoveva
Kuvar
47171k16
Moje domaće Trileće
Fotografije: Genoveva
2 / 6
12/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
16
"Možda vam je naziv nepoznat, ali čim uzmete prvi zalogaj, ukus ovog deserta će vam u trenutku postati jedan od omiljenih"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • vanila - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • sveže mleko 3 % - 800 ml
  • kondenzovano mleko - 340 ml 7, 5 %
  • tečna pavlaka - 400 ml 30 %
  • karamela toping
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Mikserom umutimo belanca, postepeno dodajući šećer.

Kada smo umutili belanca u sneg, dodajemo vanilu i žimanca, jedno po jedno, tako što nakon svakog dodatog žumanca mutimo mikserom.

Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i u malim porcijama dodajemo u umućena jaja, mešajući drvenom spatulom, a ne mikserom.

Kada smo dobili smesu za patišpanj koru, sipamo je u duguljastu tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje.

Kora se peče 20-25 minuta na 180 stepeni ili dok ne bude gotova - ipak je svaka rerna drugačija. Kada se kora ispeče, skidamo papir i ostavimo je da se ohladi.

Sipamo tečnu pavlaki koju smo zagrejali, ali da ne počne da vri, stavljamo je na dno tepsije i stavljamo ohlađenu koru na toplu pavlaku.

U drugu posudu sipamo kondenzovano mleko i sveže mleko i njega zagrejemo.

Koru koju smo prethodno nasekli odozgo natopimo mlekom.

Trileće stavimo u frižider makar na 2 sata.

Na kraju prelijemo karamel topingom odozgo i raširimo, ostavimo toping da njime prelijemo Trileće, jer to što smo stavili se upilo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: