Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Moje domaće lepinje

Moje domaće lepinje

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4225
Moje domaće lepinje
Fotografije: Lenka
1 / 3
22/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Možete napraviti sendviče, a možete ih jesti tek tako, sa sirom i šunkom recimo..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • voda - 400 ml
  • šećer - 2 k.k.
  • so - 2 k.k.
  • ulje - 10 k.k.
  • kvasac - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati vodu i kvasac sa dodatkom šećera. U posudu staviti brašno, so, pa dodati ulje i nadošao kvasac. Zamesiti testo koje treba da odstoji 1h.

Od testa formirati oblik valjka i podeliti ga na 10 jufkica. Jufkice razvući oklagijom debljine malog prsta i ostaviti ih pola sata.

Lepinje staviti na pek papir i peći ih na 200 stepeni između 15-20 min.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Dve kafene kašike soli?
19.09.2021 14:22
Lenka
Lenka
Hvala :)
01.07.2021 10:20
Veca
Veca
Prave,domaće !
01.07.2021 10:12