Jaja sa bešamelom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Jaja sa bešamelom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
12/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Izvolite u našu kuhinju, gde vas nećemo terati da birate između dva omiljena jela, već ćemo vam ponuditi kombinaciju ta dva"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, skuvana
  • za bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 3 kašike, ravne
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • za posipanje
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 100 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite brašno u istopljenom maslacu i dodajte hladno sveže mleko u tankom mlazu, kuvajte uz neprestano mešanje dok se bešamel ne zgusne.

Posolite po ukusu i pospite biberom, promešajte.

Sipajte sos u vatrostalnu posudu i poređajte ravnomerno oljuštena i na pola isečena jaja, razrezom na dole.

Pospite alevom paprikom i narendanim kačkavaljem.

Stavite posudu sa zapečenim jelom u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i zapecite oko 10 minuta.

Servirajte jaja sa bešamelom sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: