Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pileće grudi s bešamelom u rerni

Pileće grudi s bešamelom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće grudi s bešamelom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zapišite recept i obećajte da ćete nas pozvati u goste Vino će biti od nas"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - pola vezice
  • grašak - 250 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za bešamel
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 1kašika
  • žumance - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi, krompir, šargarepu, luk i papriku na manje kockice odvojeno.

U tiganju s malo ulja propržite luk i papriku dok ne omekšaju, dodajte šargarepu i krompir, promešajte. Stavite pileće meso, promešajte i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte grašak, posolite i pržite na tihoj vatri, dodajte peršun i sitno iseckan beli luk, sklonite jelo u stranu.

Za bešamel u hladnom mleku rastvorite brašno, dodajte žumance, biber i posolite po ukusu. Promešajte i stavite na tihu vatru, kuvajte dok se ne zgusne.

U posudu za pečenje namazanu uljem rasporedite smesu od povrća ravnomerno, i odvojite 4 kašike smese. Prelijte jelo bešamelom, pospite narendanim kačkavaljem ravnomerno i u sredinu posude stavite u krug odvojene kašike smese od povrća.

Zapecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kačkavalj ne dobije zlatastu preplanulost.

Praktično i veoma ukusno jelo s bešamel sosom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: