Način pripreme
Isecite pileće grudi, krompir, šargarepu, luk i papriku na manje kockice odvojeno.
U tiganju s malo ulja propržite luk i papriku dok ne omekšaju, dodajte šargarepu i krompir, promešajte. Stavite pileće meso, promešajte i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte grašak, posolite i pržite na tihoj vatri, dodajte peršun i sitno iseckan beli luk, sklonite jelo u stranu.
Za bešamel u hladnom mleku rastvorite brašno, dodajte žumance, biber i posolite po ukusu. Promešajte i stavite na tihu vatru, kuvajte dok se ne zgusne.
U posudu za pečenje namazanu uljem rasporedite smesu od povrća ravnomerno, i odvojite 4 kašike smese. Prelijte jelo bešamelom, pospite narendanim kačkavaljem ravnomerno i u sredinu posude stavite u krug odvojene kašike smese od povrća.
Zapecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kačkavalj ne dobije zlatastu preplanulost.
Praktično i veoma ukusno jelo s bešamel sosom u rerni.