Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Peljmeni»Klasičan sos za taljatele i peljmene

Klasičan sos za taljatele i peljmene

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850277
Klasičan sos za taljatele i peljmene1 / 3
12/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
3
"Eto tako se pravi najukusniji sos za taljatele i pelmene"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 g, kisela
  • sok od paradajza - 5 kašika
  • kačkavalj - 3 kašike, narendan
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite kiselu pavlaku iz frižidera i ostavite je da se opusti na sobnoj temperaturi.

Pomešajte je sa sokom od paradajza, narendanim kačkavaljem i istucanim belim lukom. Začinite solju, bosiljkom i maslinovim uljem.

Promešajte dobijeni sos i iskoristite ga za taljatele i peljmene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti