Sos sa mentom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Sos sa mentom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Ako ga Englezi jedu sa jagnjetinom, onda da ispečemo malo jagnjetine da probamo sos"

Potrebni sastojci

  • menta - puna šaka
  • vinsko sirće - 120 ml
  • voda - 60 ml
  • smeđi šećer - 100 g
  • so
  • biber - mleveni, crni
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi na šporetu zagrejati vinsko sirće, vodu i šećer, pa mešati dok se šećer ne rastopi. Skloniti sa šporeta.

Sitno naseckati mentu, pa je umešati u ohlađeno sirće ( sa šećerom ). Dobro umešati.

Dodati malo soli i bibera (prema ukusu).

Ovaj sos se tradicionalno koristi u Engleskoj uz pečeno jagnjeće meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti