Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa pečurkama

Vinski kebap sa pečurkama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Vinski kebap sa pečurkama1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Možete da oduševite svakog muškarca porcijom ovog ukusnog vinskog kebapa sa pečurkama, ako nije vegetarijanac ili vegan. Njih ćete morati da oduševite na drugi način"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g, za kuvanje
  • pečurke - oko 200 g
  • crveno vino - 3 šolje
  • paradajz - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • čubar - 1 lašičica, mrvljeni
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • peršun - 2 kašike, iseckan, svež
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • luk - 1 glavica
  • brašno
  • ulje - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u šerpi i stavite iseckan luk da se zaprži. Dodajte malo nakon toga na parčiće isečenu svinejtinu i mešajte da ne zagori.

Mešajte dok se meso ravnomerno ne zaprži i dodajte isečene na sitno, šargarepe, celer kao i pečurke, isečene ako je potrebno.

Dolijte ubrzo vini, promešajte, stavite lovorov list i dodajte narendan paradajz.

Ostavite da vri, dok sve ne omekša i meso ne bude potpuno skuvano i dodajte ostale začine.

Možete da zgusnete sos tako što rastvorite 2 kašike brašna u vodi i promešate ga u vinski kebap. Ostavite da vri još 2-3 minuta, sklonite sa vatre i dodajte iseckan peršun.

Servirajte vinski kebap sa pečurkama sa garnirungom od skuvanog pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: