Posna štrudla od jabuke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
12/12/2019
"Ako postite ili želite da napravite lagani kolač, ove posne štrudlice sa bogatim nadevom od jabuka i oraha su pravi recept za vas"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano368
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev, pri čemu za tu svrhu narendate jabuke na rende, pomešate ih sa istucanim orasima, prezlama, cimetom i šečerom.

Mešajte dobro. Svaku koru namažite uljem, presavijte na pola po sredini i ponovo namažite uljem.

Preko nje stavite deo nadeva, pazeći da je na 3 cm od krajeva kora, koje uvijate na unutra. Nakon toga uvijte koru u rolnu.

Oformljene rolne se poređaju u namazanu posudu za pečenje i peku se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se ne zarumene.

Pospite gotovu štrudlu šečerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar