Ekleri iz davnina

17/12/2019
"I kako neko kaže - Eh, kakvi su se nekada ekleri pravili - evo ih, potpuno isti "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Vodu i ulje sipamo u šerpu i stavljamo na vatru da provri sa prstohvatom soli. Kad provri sipamo brašno i mešamo dok ne dobijemo glatko testo bez grudvica. Skidamo i ostavljamo da se malo ohladi.

Dodajemo jedno po jedno jaje, nakon svakog mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

U široki pleh iz rerne, na teflonsku podlogu za pečenje sipamo po 1 supenu kašiku testa, na razmaku jedan od drugog.

Rernu ugrevamo na 200 stepeni - pečemo eklere 20 minuta, ne otvaramo vrata, smanjujemo temperaturu na 160 stepeni i pečemo, tj. sušimo još 10 minuta i isključujemo rernu.

Ostavite u rerni još 5-10 minuta, izvadite eklere na rešetku da se ohladi.

Pripremite krem za eklere, umutite žumanca sa šečerom, brašnom i svežim mlekom. Ugrejte na ringli i mutite dok se krem ne zgusne.

Ostavit da se ohladi, posle pomešajte sa umućenom pavlakom.

Nožem isecite po sredini eklere i špricem ili kašikom napunite krem.

Poređajte na poslužavnik, odozgo prelijte rastopljenom čokoladom, maslacem i svežim mlekom.

Hladne eklere iz davnina možete jesti.

Ukusno jelo iz davnina!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar