Način pripreme
U maloj šerpi pomešajte ulje, vodu i so. Kad provri postepeno dodajte brašno dok smesa ne počne da se odlepljuje od ivica.
Ostavite da se ohladi i nakon toga dodajte jedno po jedno jaje, u među vremenu mešajte priliom svakog dodavanja.
Oblikujte eklere špricem ili kašikom, pokvašenom vodom. Stavite na papir za pečenje i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ne otvarajte rernu za vreme pečenja. Nakon što se ispeku, otvorite malo i ostavite da se hlade unutra.
Pripremite krem za eklere tako što u ugrejano mleko dodajete šećer, skrob i vanilu.
Mešajte neprestano dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i stegne. Možete da ga zamenite i sa kremom od pavlake.
Sa malom rupom u ekleru ili malim prorezom napunite ih kremom. Ukrasite eklere po želji čokoladnom glazurom, lopticama ili šećerom u prahu da bi imali završni izgled vaši ekleri za krštenje.