Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Narasli ekleri u kalupima za mafine

Narasli ekleri u kalupima za mafine

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1627797545
Narasli ekleri u kalupima za mafine
Fotografije: Evgenia
1 / 2
30/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Veoma ukusni i jednostavni za jelo nabubreli ekleri u kalupima za mafine. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • so - prstohvat
  • šećer u prahu
  • voda - 150 ml
  • Za krem
  • skrob - 1/2 kesice, vanila
  • smeđi šećer - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi pokušaj za vazdušaste eklere i bilo je dosta uzbudljivo.

U šerpu se sipa voda, stavlja se maslac i sve tri supene kašike šećera, tako što se ostavljaju na ringlu u šerpu da uzavru.

Meša se, temperatura ringle se smanjuje i uz neprestano mešanje se dodaje brašno.

Meša se dok ne počne testo da se odlepljuje od zidova šerpe.

Testo se prebacuje u posudu i dodaju se jaja uz dobro mešanje dok ih testo ne apsorbuje.

Skrob se rastvara u 50 ml vode.

Mleko se stavlja u posudu na ringlu, dodaje se šećer i uz neprestano mešanje se dodaje skrob. Meša se dok se ne dobije krem.

U kalupe za mafine se stavlja po 1 supena kašika testa (prema kalupu), tako što se kalupi prethodno podmažu uljem.

Ekleri se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 °C.

Nakon što se ispeku, ostavljaju se da se ohlade u rerni sa otvorenim vratašcima, da ne bi spali; gotov krem za eklere takođe.

Kada se malo ohlade, ekleri se pune kremom (koristila sam špric).

Na kraju se posipaju šećerom u prahu.

Veoma ukusni i jednostavni za jelo narasli ekleri u kalupima za mafine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: