Način pripreme
Pomešajte ulje, vodu i so u šerpi i nakon što smesa provri dodajte u porcijama brašno uz neprestano mešanje.
Testo je gotovo kada počne da se odvaja od zidova i dna posude. Sklonite i nakon što se ohladi dodajte jaja jedno po jedno - mešajte dobro nakon svakog.
Postavite posudu za pečenje papriom za pečenje i stavljajte odozgo po kašiku testa na rastojanju jednu od druge. Možete i da oblikujete testo rukama u loptice da lepše izgleda.
Ispecite eklerčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni (oko pola sata). Ne otvarajte rerni tokom pečenja, a nakon što je gotovo, otškrinite sasvim blago i ostavite tako da se ohlade.
Spremanje krema: Stavite mleko u posudu da provri na ringli, a za to vreme umutite jaja sa šećerom i brašnom. Dodajte u sveže mleko uz neprestano mešanje. Mešajte dok se ne dobije gladak krem.
Isecite blago već ohlađene eklere i napunite kremom. Potopite ih u prethodno istopljenu čokoladu ili napravite ukras sa čokoladnom glazurom.