Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Božanstveni ekleri sa domaćim kremom

Božanstveni ekleri sa domaćim kremom

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Božanstveni ekleri sa domaćim kremom
Fotografije: Hristo-Y-Moni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Svet je lepši otkad smo otkrivli provereni recept za božanstvene eklere sa domaćim kremom"

Potrebni sastojci

  • sastojci za testo
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • so - prstohvat
  • sastojci za krem
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema eklera:

Ugrevam vodu, prstohvat soli i ulje dok ne provri. Kad provri, sipamo odjednom svo brašno i mešamo dok ne počne da se odvaja od ivica i dok ne dobijemo loptu.

Skidamo sa vatre i ostavljamo 3-4 minuta. Nakon toga dodajemo jedno po jedno jaje dok se potpuno ne integrišu.

Punimo špric smesom i pravimo oblike po ukusu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Priprema krema:

U posudi umutimo jaja, brašno i 200 ml mleka. Stavljamo preostalih 800 ml mleka da se ugreje i dodajemo šećer i vanilu.

Pre nego što provri sipamo smesu od jaja, mešamo dok se ne zugsne i kuvamo oko 5-6 minuta, da ne miriše da sirovo brašno.

Skidamo sa vatre i dodajemo maslac. Dobijamo lep i nežan krem.

Čekamo 15 minuta da se ohladi i punimo eklere.

Tope se u ustima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: